Fläskfilé med banan

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 1 tim
 
300 g fläskfilé
salt
peppar
salvia
2 bananer
2 tsk margarin
2 tsk curry
2 tsk mjöl
1 dl mjölk
1,5 dl buljong
 
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor.
  • Stek fläskfilén på medelstark värme, ca 2 minuter på varje sida.
  • Krydda med salt, peppar och salvia.
  • Lägg köttet på ett ugnssäkert fat.
  • Skala och skiva bananerna över köttet.
  • Smält margarinet i en kastrull, pudra över curryn och låt fräsa några minuter.
  • Rör ner mjölet och späd med mjölk och buljong.
  • Sjud under omrörning 2-3 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Häll såsen över banan och fläskfilé.
  • Gratinera i ugn 15-20 minuter.
  • Servera med ris och grönsallad.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |