Oxfilé med kantarellsås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
ca 500 g oxfilé
2 msk smör
400 g kantareller
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk mejram
salt
svartpeppar
6 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
soja
vitpeppar
 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Putsa filén från senor och hinnor.
  • Vänd den i peppar och mejram.
  • Bryn den runtom i smör ca 2 minuter.
  • Ta upp och salta filén.
  • Lägg den i en eldfast form och stek i 20-25 minuter (mediumstekt - genomstekt).
  • Låt filén vila i 10 minuter ovanpå spisen inlindad i aluminiumfolie innan den skivas.
  • SÅSEN
  • Lägg kantarellerna i en kastrull och smula i buljongtärningen.
  • Tillsätt skyn från köttet och crème fraiche.
  • Pressa i vitlöksklyftorna.
  • Låt koka upp och småputtra i ca 15 minuter.
  • Smaka av med soja och peppar.
  • Servera med potatisgratäng.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |