Bruschetta med lufttorkad skinka

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 15 min
 
6 tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
4 kvistar basilika
4 skivor osötat italienskt bröd i grova skivor
1 kruka ruccolasallad
8 skivor lufttorkad skinka
 
  • Klyfta tomaterna, ta ur kärnorna och hacka tomatköttet.
  • Skala och hacka löken och lägg i en skål.
  • Skala och pressa ner vitlöksklyftan och lägg i tomatköttet.
  • Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  • Lägg basilikabladen i skålen.
  • Häll på lite olivolja på brödskivorna och grilla det på grillen eller stek i olivolja på spisen.
  • Salta och peppra.
  • Fördela salladen på brödet och lägg på skinkan.
  • Fördela sedan tomatröran på skinkan.
  • Peppra lite överst.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |