Pizza Capricciosa

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim 45 min
 
Smula sönder jästen i en skål.
Häll på ljummet vatten, rör ut jästen och tillsätt oljan.
Blanda ner mjölet och saltet och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa ca 1 timme.
Kavla ut degen och tryck ut den i en långpanna.
Bred ut de passerade tomaterna på degen (var försiktig med mängden så pizzan inte blir "rinnig").
Strimla bogen och och lägg den på pizzabotten.
Lägg champinjonerna över bogen, strö över krossad oregano och täck med riven ost.
Grädda pizzan i 225 grader i ca 15-20 minuter.
 
  • 25 g jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 4,5 dl mjöl
  • 1 burk passerade tomater
  • 400 g rökt bog eller kassler
  • 1 stor burk champinjoner (ca 400 g)
  • (2 tsk) oregano
  • 200 g riven ost
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |