Chiligryta
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
400 g lövbiff
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färg
smör
1 burk krossade tomater
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 msk farinsocker
salt
2 dl matlagningsyoughurt
 
Skär köttet i tunna strimlor.
Skala och strimla både röd- och vitlök.
Kärna ur och strimla paprikorna.
Fräs först lök och paprikor i smör i en stor stekpanna och lägg sedan över det i en gryta.
Bryn köttet och lägg över det i grytan.
Tillsätt krossade tomater, sambal oelek, farinsocker och salt.
Låt grytan koka under lock i ca 15 minuter.
Rör ned matlagningsyoughurten i grytan.
Låt koka i ca 10 minuter.
Servera med ugnsstekt potatis i tjocka skivor, matlagningsyoughurt och gärna lime- eller citronklyftor.