Hawaiigryta
Antal portioner: 2
Tillagningstid: 30 min
 
150 g grytbitar av nöt
2 tsk matfett
salt
1 purjolök
1 röd paprika
3 msk vetemjöl
1 tsk curry
1/2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl kaffegrädde
1 1/2 dl ananasspad
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning, kött
1 tsk soja
1/2 tsk paprikapulver
svartpeppar
1 burk ananasringar (ca 5 st)
 
Skär grytbitarna i små tärningar.
Bryn köttet i matfettet och salta sedan.
Hacka purjolöken och paprikan, bryn med köttet.
Pudra över med mjöl och curry.
Späd med vatten, mjölk och grädde.
Blanda i den pressade vitlöken, buljongtärningen och sojan.
Smaka av med kryddorna.
Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka 10 minuter.
Lägg i ananasskivorna skurna i bitar.
Servera med ris och sallad.