Monikas köttfärspaj a la superb
Antal portioner: 6
Tillagningstid: 1 tim 30 min
 
PAJDEG
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk vatten

PAJFYLLNING
500 g nötfärs
1 påse tacokryddmix
400 g champinjoner
1 paket (140 g) bacon
1 burk krossade tomater
2 tsk basilika
2 msk oregano
2 paprikor (valfri färg)
1 paket vitlöksost (Cantadou)
2 dl crème fraiche
4 tomater
 
Blanda till pajdegen och låt den ligga kallt i minst 30 min.
Bryn köttfärsen och häll därefter i Tacokryddmixen (följ instruktionerna på påsen).
Bryn champinjonerna och lägg dem i köttfärsen. Gör likadant med baconen.
Krossa basilikan och oreganon och lägg ner dem i grytan.
Skiva paprikan och lägg ner den i köttfärsen. Låt alltihop sjuda ihop på svag värme i ca 20 min.
Smält ihop vitlöksosten och blanda med crème fraichen.
Tryck ut pajdegen i pajformen och picka hål i den med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i ca 15 min.
Häll köttfärsblandningen i pajskalet.
Sprid ut ostblandningen över köttfärsen.
Skiva tomaterna och lägg dem över ostblandningen.
Låt pajen stå inne i ugnen (225°) i ca 30 min.