Kotlett med apelsinsås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
4 st kotletter
2 msk smör
3 st apelsiner
2 dl köttbuljong
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk mjöl
salt
peppar
 
Skär av skalet i tunna remsor på en apelsin med potatisskalare. Pressa saften ur apelsinen. Koka strimlorna i vatten i ca 10 minuter. Låt rinna av.
Skär av skal och vita hinnor på de två andra apelsinerna och skär ut klyftorna.
Salta och peppra kotletterna och stek dem i smör på medelvärme i ca 6 min på varje sida.
Tag upp kotletterna och häll apelsinsaft och buljong i stekpannan. Koka skyn ett par minuter. Rör ihop grädde och mjöl och vispa ner i skyn.
Koka såsen 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i apelsinstrimlorna.
Servera med kokt potatis, apelsinklyftor och sockerärter.