Köttbullar a la Thailand
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
 
500 g nötfärs
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
(1 tsk) chilipulver
(1 tsk) salt
(1 krm) cayennepeppar
1 tsk olja
2,5 msk röd currypasta
5 dl kokosmjölk (gärna extra krämig)
1 fiskbuljongtärning
2 msk finhackade saltade jordnötter
1 msk socker
2 msk fisksås
 
Blanda färsen med ägg, vitlök, chilipulver, salt och peppar.
Forma färsen till ganska stora köttbullar.
Stek köttbullarna i olja på medelvärme tills de fått en fin yta.
Ta upp köttbullarna och lägg dem åt sidan.
Fräs currypastan på svag värme i två minuter.
Tillsätt kökosmjölk, buljongtärning, jordnötter, socker och fisksås.
Koka i fem minuter.
Lägg ner köttbullarna i såsen och låt dem koka med i 10-15 minuter.
Servera med ris.