Vitlöksdoftande kotlett med rostade grönsaker
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
800 g potatis
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 rödlök
2 msk olja
(1 tsk) salt
(1 krm) peppar
600 g kotletter
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
0,5 tsk timjan
2 dl vatten
 
Sätt ugnen på 225°.
Skala (om det behövs) och klyfta potatisen.
Skiva zucchinin.
Skär paprikan i bitar.
Skala och klyfta löken.
Blanda allt på en ugnsplåt med hälften av oljan.
Salta och peppra.
Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Krydda kotletterna med vitlök, salt och peppar.
Låt dem vila i ca 10 minuter.
Stek kotletterna i resten av oljan, ca 4 minuter på varje sida.
Ta upp kotletterna.
Rör ihop tomatpuré, buljongtärning, timjan och vatten i stekpannan.
Låt såsen koka ihop, ca 10 minuter.
Lägg i kotletterna igen och låt dem värmas upp.