Fläskfilé Stroganoff
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
400 g fläskfilé
1 rödlök
200 g färska champinjoner (ca 10 stycken)
2 msk smör
3 msk tomatpuré
2 msk fransk senap
2 dl matlagningsgrädde
1 saltgurka
(1 tsk) salt
(1 krm) peppar
citronsaft
 
Skär fläskfilén i ca 0,5 cm tjocka strimlor.
Skala och hacka löken.
Dela champinjonerna i fyra delar.
Fräs lök och champinjoner i smör i en gryta, låt det spad som bildas koka ihop nästan helt.
Tillsätt tomatpuré och senap.
Låt fräsa ihop ca 5 minuter.
Bryn fläskfilén hastigt på hög värme, salta och peppra den.
Lägg över fläskfilén i grytan.
Koka ur pannan med lite vatten och häll över i grytan.
Tillsätt grädden och småkoka i ca 20 minuter.
Hacka gurkan och lägg i grytan.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Servera med ris.