Pinjenötsbiffar med fetaostcréme
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
500 g nötfärs
0,5 dl matlagningsgrädde
1 ägg
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
2 vitlöksklyftor
5 kvistar färsk basilika
5 soltorkade tomater i olja
50 g pinjenötter
1 squash
2 gula paprikor
2 röda paprikor
2 rödlökar
2 msk olivolja
200 g fetaost
2 dl crème fraiche
5 kvistar färsk basilika
4 st soltorkade tomater i olja
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200°.
Blanda köttfärs, grädde, ägg, pinjenötter, salt och peppar i en bunke.
Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen.
Forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt.
Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt.
Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt och svartpeppar.
Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 10 minuter.
Byt plats på plåtarna och låt stå inne i ca 10 minuter till.
Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål.
Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetaostkrämen.
Krydda med salt och svartpeppar.