Köttfärsomelett i ugn
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
FYLLNING
500 g nötfärs
(1 tsk) salt
(1 krm) peppar
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
4 msk vatten
2 msk tomatpuré
2 kvistar timjan

OMELETT
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
2 kvistar oregano
(1 tsk) salt
(1 krm) peppar

TÄCKE
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 cocktailtomater
 
Sätt ugnen på 200°.
Hacka lök och vitlök.
Bryn löken i stekpanna.
Tillsätt köttfärs till löken och bryn tills den är genomstekt.
Salta och peppra köttfärsröran.
Häll i vatten, tomatpuré och timjan.
Låt småputtra till vätskan kokat bort.
Vispa ihop ägg, grädde och oregano.
Salta och peppra.
Häll äggblandningen i en smörad ugnsform.
Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Ta ut formen och höj värmen till 225°.
Fördela köttfärsblandningen i formen.
Blanda grädde, crème fraiche och ost i en bunke.
Häll blandningen över köttfärsen.
Skiva tomatern och fördela dem över omeletten.
Grädda ca 15 minuter, tills osten fått lite färg.