Rörpasta med mozzarella, skinka och tomater
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
 
300 g rörpasta, typ penne
2 msk olja
3 schalottenlökar
400 g krossade tomater
0,5 dl vitt vin
(1 tsk) salt
(2 krm) peppar
2 tsk socker
200 g italiensk skinka, typ serrano
250 g mozzarella
200 g cocktailtomater
0,5 dl basilikablad
 
Koka pastan medan du gör såsen.
Sätt ugnen på 225°.
Finhacka löken.
Fräs löken någon minut i oljan under omrörning.
Tillsätt tomater, vin, basilika, salt, peppar och socker.
Låt småputtra i 15 minuter.
Smörj en ugnssäker form med olja.
Lägg i pasta, tomatsås samt skinka och rör om.
Dela tomaterna och lägg dem i formen.
Skär mozzarellan i skivor och lägg överst i formen.
Gratinera i ca 10 minuter.
Servera med sallad och tzatziki.