Marinerad fläskfilé med dragonsås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 5 tim
 
600 g fläskfilé

MARINAD
3 msk soja
3 msk olivolja
3 msk vintvinsvinäger
1 msk salt
1 tsk dragon
0,5 tsk vitpeppar

SÅS
3 msk mjöl
2 msk smör
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
 
Blanda marinaden i en plastpåse.
Putsa fläskfilén och skär den i ca 5 cm stora bitar.
Lägg bitarna i plastpåsen och ställ kallt i minst fyra timmar.
Vänd påsen ibland.
Bryn filébitarna på hög värme runt om, så de får färg.
Lägg bitarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i 15 minuter på 200°.
Smält smöret och lägg i mjölet.
Häll försiktigt i vattnet och rör runt under tiden.
Häll i marinaden och grädden.
Låt såsen koka upp och sjuda i minst tio minuter.
Servera med klyftpotatis.