Baconbiffar med varm sallad
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 40 min
 
BACONBIFFAR
4 hg nötfärs
8 cl ströbröd
1dl vatten
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 st ägg
2 msk riven gul lök
16 st baconskivor
1 tsk margarin

VARM SALLAD
1 st gul paprika
1 klyfta isbergssallad
1 st rödlök
2 st tomater
1/2 st gurka
10 st färska champinjoner
2 krm olja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk vatten
salt
peppar
 
BACONBIFFAR
Blanda ströbröd och vatten, låt stå ca 10 minuter.
Blanda ner färs, salt, peppar, ägg och lök.
Forma åtta biffar och vira två baconskivor runt varje.
Stek i margarin tills de fått vacker färg och är genomstekta.
VARM SALLAD
Strimla paprika och sallad, skiva löken. - Skär tomater och gurka i bitar och svampen i kvartar.
Fräs alla grönsaker någon minut i olja.
Stänk äppelcidervinäger över och krydda med salt och peppar.
Kan serveras med pasta och tomatsås.