Ugnsrostad fläskfilé med honungs- och senapssås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
1 fläskfilé
(1 tsk) salt
(2 krm) vitpeppar
1 kruka oregano
1 citron
2 msk olivolja
3 dl grädde
2 msk honung
1 msk dijonsenap
 
Putsa fläskfilén.
Salta och peppra köttet.
Lägg oreganokvistar och citronskivor runt om och knyt fast med steksnöre.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Ta upp och lägg i en ugnsform.
Sätt en termometer i köttet och stek i mitten av ugnen på 150º tills köttet är 65-70º.
Vira in i folie och låt vila i tio minuter före servering.
Häll grädde i en kastrull.
Tillsätt honung.
Koka upp grädde och honung. Så fort det kokat upp, ta av kastrullen.
Rör ned senap (senap får inte koka, då får den en bitter smak).
Servera med dillpotatis.