Chiligrillad fläskfilé
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 2 tim 45 min
 
500 g fläskfilé
1 grön spansk peppar
0,5 dl olja
saften av en lime
1 msk brun farin
1 tsk salt

SÅS
5 dl lätt crème fraiche
skal av en lime
1 msk brun farin
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
 
Putsa fläskfilén.
Skölj och kärna ur den spanska pepparn.
Blanda pepparn med olja, limesaft, farin och salt i en plastpåse.
Lägg i fläskfilén och marinera ca 2 timmar i kylskåpet (vänd påsen ett par gånger under tiden).
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Låt stå kallt till servering.
Ta upp fläskfilén ur marinaden och bryn den runtom i en stekpanna.
Sätt in fläskfilén i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter.
Servera med sås, bakad potatis och sallad.