Ugnsgratinerad fläskfilé med bacon
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
500 g fläskfilé
4 tomater i skivor
1 paket bacon
300 g kantareller (3 små burkar)
smör
paprikapulver
salt
vitpeppar
5 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
soja
 
Smör en ugnssäker form och fräs tomaterna med lite paprikapulver på och lägg underst i formen.
Skär fläskfilén i bitar, ca 2 cm tjocka.
Stek fläskfiléskivorna, salta och strö över lite paprikapulver.
Lägg fläskfilén ovanför tomatskivorna.
Stek baconet och lägg på varje fläskfilébit.
Smörstek en tredjedel av kantarellerna, krydda dem med vitpeppar.
Lägg en klick kantareller på varje fläskfilébit.
Sprid ut den rivna osten överst i formen.
Gratinera i ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.
Lägg resten av kantarellerna i en kastrull och bryn dem i smör.
Smula ner buljongtärningen över kantarellerna.
Tillsätt crème fraiche.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Låt koka upp och småputtra i ca 15 minuter.
Smaka av med soja och peppar.
Servera med potatisgratäng eller klyftpotatis.