Fläskfilé med banan
Antal portioner: 2
Tillagningstid: 1 tim
 
300 g fläskfilé
salt
peppar
salvia
2 bananer
2 tsk margarin
2 tsk curry
2 tsk mjöl
1 dl mjölk
1,5 dl buljong
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor.
Stek fläskfilén på medelstark värme, ca 2 minuter på varje sida.
Krydda med salt, peppar och salvia.
Lägg köttet på ett ugnssäkert fat.
Skala och skiva bananerna över köttet.
Smält margarinet i en kastrull, pudra över curryn och låt fräsa några minuter.
Rör ner mjölet och späd med mjölk och buljong.
Sjud under omrörning 2-3 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över banan och fläskfilé.
Gratinera i ugn 15-20 minuter.
Servera med ris och grönsallad.