Oxfilé med kantarellsås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
ca 500 g oxfilé
2 msk smör
400 g kantareller
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk mejram
salt
svartpeppar
6 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
soja
vitpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa filén från senor och hinnor.
Vänd den i peppar och mejram.
Bryn den runtom i smör ca 2 minuter.
Ta upp och salta filén.
Lägg den i en eldfast form och stek i 20-25 minuter (mediumstekt - genomstekt).
Låt filén vila i 10 minuter ovanpå spisen inlindad i aluminiumfolie innan den skivas.
SÅSEN
Lägg kantarellerna i en kastrull och smula i buljongtärningen.
Tillsätt skyn från köttet och crème fraiche.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Låt koka upp och småputtra i ca 15 minuter.
Smaka av med soja och peppar.
Servera med potatisgratäng.