Bruschetta med lufttorkad skinka
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 15 min
 
6 tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
4 kvistar basilika
4 skivor osötat italienskt bröd i grova skivor
1 kruka ruccolasallad
8 skivor lufttorkad skinka
 
Klyfta tomaterna, ta ur kärnorna och hacka tomatköttet.
Skala och hacka löken och lägg i en skål.
Skala och pressa ner vitlöksklyftan och lägg i tomatköttet.
Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
Lägg basilikabladen i skålen.
Häll på lite olivolja på brödskivorna och grilla det på grillen eller stek i olivolja på spisen.
Salta och peppra.
Fördela salladen på brödet och lägg på skinkan.
Fördela sedan tomatröran på skinkan.
Peppra lite överst.