Dillkött
Antal portioner: 10
Tillagningstid: 4 tim
 
3 liter vatten
ca 2 kg grytbitar (kalv eller nöt)
2 gula lökar
1 purjolök
3 morötter
2 tsk timjan
4 lagerblad
4 buntar dill
1 tsk vitpepparkorn (ca 30 st)
7,5 dl matlagningsgrädde
60 g vetemjöl
(4 msk) salt
1 msk strösocker
(4 msk) ättika
 
Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det.
Häll av just när det kokat upp.
Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten.
Nyp av dillkvistarna och lägg i dillstjälkarna, vitpeppar, lagerblad, timjan och salt i grytan.
Skär upp löken, purjolöken och morötterna och lägg bitarna i grytan med köttet.
Låt allt småkoka i ca 2 timmar.
Sila buljongen.
Häll i matlagningsgrädden, red av med mjölet.
Hacka dillkvistarna, lägg dem i grytan och låt puttra i ca 30 minuter.
Smaka av med socker, salt och ättika.
Servera med kokt potatis.