Fisk- och paprikasoppa

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 45 min
 
400 g torskfilé
3 paprikor i olika färger
2-3 vitlöksklyftor
smör
6 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk pressad citron
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
salt
cayennepeppar
 
  • Skär fisken i bitar.
  • Kärna ur paprikorna och skär i bitar.
  • Skala och hacka vitlöken.
  • Fräs paprika och vitlök i smöret i en gryta ca 3 minuter.
  • Tillsätt mjölk, grädde, citronvatten, buljongtärningar och timjan.
  • Låt det koka upp.
  • Lägg i fisken och låt soppan sjuda ca 10 minuter.
  • Smaksätt med salt och cayennepeppar.
  • Servera soppan med bröd, riven ost och färsk timjan.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |