Skagentårta

Antal portioner: 6
Tillagningstid: 4 tim
 
200 g kavring
50 g smält smör
600 g skagenröra
50 g stenbitsrom
dillvippor
ev några räkor eller kräftstjärtar till garneringen
 
  • Smula ner kavringen i en matberedare.
  • Smält matfettet.
  • Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg.
  • Tryck ut i en rund form med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter).
  • Låt formen stå svalt i minst 1 timme.
  • Bred ut fyllningen över bottnen så det blir en jämn och slät yta.
  • Låt vila svalt i ett par timmaar eller över natten.
  • Dekorera med stenbitsrom, dillvippor och eventuellt räkor/kräftstjärtar.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |