Fisk- och räkgryta med vitlökscremé

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 60 min
 
300 g torskfilé
200 g räkor med skal
3,5 dl vatten
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
1 morot
0,5 purjolök
0,5 gurka
1 tsk olja
1 st fiskbuljongtärning
salt
peppar
4 msk matlagningsyoughurt
1 st vitlöksklyfta
 
  • Tina torskblocket och skär det i tärningar.
  • Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull.
  • Häll på 2,5 dl vatten, timjan, det gröna på purjolöken och tomatpuré. Koka under lock i 20 minuter.
  • Sila ifrån skalen och spara buljongen.
  • Riv moroten grovt, strimla resten av purjolöken och gurkan.
  • Fräs grönsakerna i olja ett par minuter under omrörning.
  • Häll på räkbuljongen, 2 dl vatten, buljongtärning och koka upp.
  • Lägg i fiskbitarna och sjud på svag värme tills fisken är vit och fast, ca 7 minuter.
  • Lägg i räkorna och smaka av med salt och peppar.
  • Rör samman matlagningsyoughurt och krossad vitlök och servera till fiskgrytan.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |