Kokt torsk med äggsås

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 45 min
 
400 g torskfilé
lagerblad
kryddpepparkorn
vitpepparkorn
salt
1 tsk margarin
20 g mjöl
1,3 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
2 ägg
 
  • Skär fisken i mindre bitar.
  • Lägg fisken i en kastrull och häll på vatten så fisken täcks.
  • Lägg i lagerblad, kryddpeppar- och vitpepparkorn samt salta.
  • Låt fisken sjuda på svag värme ca 10 minuter.
  • Smält margarinet i en kastrull och rör ned mjölet.
  • Späd med mjölken och lägg i buljongtärningen.
  • Späd ytterligare med fiskspadet (ta lite i taget tills såsen är lagom tjock).
  • Hacka äggen och lägg dem i såsen.
  • Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |