Fisk med bacon och kantareller

Antal portioner: 3
Tillagningstid: 30 min
 
400 g filé av vit fisk
1 paket bacon i strimlor
200 g kantareller
1 kruka basilika
1 citron
1 dl vitt vin eller vatten
(1 msk) smör
(1 tsk) salt
(1 krm) vitpeppar
 
  • Stek baconet knaprigt och låt rinna av.
  • Fräs kantarellerna tills all vätska kokat bort.
  • Tillsätt smör och fräs ytterligare 2 minuter.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Ta upp kantarellerna och lägg dem åt sidan.
  • Krydda fisken med salt och peppar.
  • Stek fisken i ca 3 minuter på varje sida.
  • Mortla basilikan så den blir som en grön massa.
  • Ta upp fisken och lägg den åt sidan.
  • Häll vin (eller vatten) och citronjuice i stekpannan.
  • Tillsätt bacon, kantareller och basilika.
  • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
  • Lägg i fisken och låt den bli varm.
  • Servera med kokt potatis.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |