Chili- och limemarinerad lax med yoghurtsås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 2 tim 30 min
 
4 laxfiléer
1 röd chili
1 lime
0,5 dl olja
(1 msk) flingsalt
2 dl matyoghurt
0,5 dl hackade örter (till exempel dill, dragon)
(0,5) tsk salt
(1 krm) vitpeppar
1 tsk brun farin
 
  • Lägg laxen i en ugnssäker form.
  • Finhacka chilin.
  • Blanda chilin med saften från limen och olja.
  • Pensla laxen med marinaden, på båda sidor.
  • Låt stå kallt ett par timmar.
  • Strö över flingsalt.
  • Stek laxen i ugn, ca 15 minuter, i 225°.
  • Blanda samman matyoghurt, örter, salt, peppar och farin.
  • Servera med pressad potatis eller bulgur.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |