Inkokt lax med kall räksås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 2 tim 30 min
 
4 laxfiléer
2 hårdkokta ägg
LAG
1 liter vatten
1 purjolök
3 dillkvistar
3 msk vitvinsvinäger
2 msk salt
6 vitpepparkorn
SÅS
3 msk majonnäs
4 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
200 g skalade, färska räkor
 
  • Koka upp vatten.
  • Tillsätt strimlad purjolök, dill, vinäger, salt och vitpepparkorn.
  • Dra kastrullen från värmen.
  • Lägg fiksne med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form.
  • Häll den varma vätskan över fisken och täck med aluminiumfolie.
  • Ugnskoka fisken i tolv minuter mitt i ugnen på 200º.
  • Låt fisken kallna i lagen, helst på en riktigt kall plats som en källare.
  • Blanda majonnäs och crème fraiche.
  • Smaksätt med vinäger.
  • Hacka räkorna och rör ner dem i såsen.
  • Salta och peppra.
  • Servera med potatis och ägghalvor.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |