Ädelostfylld lax på salladsbädd

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
4 laxfiléer
salt
citronpeppar
100 g ädelost
5 msk crème fraiche
2-3 msk basilika
1 bit gurka
2 msk olja
2 msk limesaft
flingsalt
300 g blandade salladsblad
4 tomater
 
  • Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit.
  • Krydda med salt och citronpeppar.
  • Blanda ädelost och crème fraiche och fyll i snittet.
  • Lägg laxen i en ugnsform och sätt i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
  • Kärna ur gurkan och skär den i skivor.
  • Blanda gurkskivorna med olja, limesaft och flingsalt.
  • Låt gurkan marineras medan laxen är i ugnen.
  • Dela tomaterna.
  • Lägg ut salladsblad och tomathalvorna på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
  • Servera med nykokt potatis.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |