Sydlig torskfilé

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 2 tim
 
800 g torskfilé, djupfryst
2 msk olja
1 msk citronsaft
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 st röd paprika
1 st grön paprika
2 st gul lök
400 g krossade tomater
1 nypa finklippt persilja
 
  • Lättina fiskblocken och skär dem i bitar. - Lägg dem i en vid, låg kastrull eller traktörpanna.
  • Blanda olja, citronsaft, salt, peppar och pressad vitlök. Häll detta över fisken och låt alltsammans stå någon timme. Vänd fisken en gång under tiden.
  • Sjud torsken på svag värme under lock i ca 15 min eller tills fisken är vit och fast.
  • Kärna ur och finstrimla paprikorna.
  • Skala och finhacka lökarna.
  • Fräs alltsammans i matfettet.
  • Tillsätt tomaterna.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt koka på svag värme i ca 10 min.
  • Häll upp grönsaksröran på ett fat och lägg fisken ovanpå.
  • Strö över persilja.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |