Ugnsbakad fisk med vitlökssås

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 30 min
 
6-8 potatisar
1 msk olivolja
2 tsk salt
2 paprikor, gärna i olika färger
400 g torskfilé
1 krm peppar
SÅS
2 dl matyoghurt
2-3 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm peppar
 
  • Skölj potatisen noga i ljummet vatten.
  • Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
  • Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över hälften av olivoljan.
  • Strö över hälften av saltet.
  • Tillaga mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.
  • Skölj, kärna ut och skär paprikan i bitar.
  • Skär fiskfiléerna i ca 5 cm breda bitar.
  • Lägg fisk och paprika vid sidan om på plåten.
  • Häll på resten av olivoljan och saltet samt strö över pepparn.
  • Tillaga ytterligare ca 10 minuter.
  • Smaksätt matyoghurten med pressad vitlök, salt och peppar.
  • Servera med bröd.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |