Lyxig smörgåsbakelse

Antal portioner: 6
Tillagningstid: 3 tim
 
FYLLNING
150 g kallrökt lax
1,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
rivet skal av 1/2 citron
0,5 dl finklippt dill

GARNERING
1,5 dl majonnäs
150 g stenbitsrom
600 g räkor med skal
0,5 lime i tunna klyftor
6 dillvippor
 
  • Ta ut 18 runda brödskivor med ett glas eller mått, 7 - 8 cm i diameter.
  • Skär laxen i fina tärningar.
  • Blanda samman med de övriga ingredienserna till fyllningen.
  • Fördela fyllningen på 12 av brödskivorna.
  • Lägg samman skivorna tre och tre, med de utan fyllning överst.
  • Ställ gärna bakelserna i kylen ett par timmar så att de får safta till sig.
  • Bred ett tunt lager majonnäs runt kanterna på bakelserna.
  • Bred ut stenbitsrommen på en tallrik eller en bit smörpapper.
  • Rulla bakelserna i rommen så att kanterna täcks.
  • Bred ett tunt lager majonnäs på bakelsernas ovansidor.
  • Skala räkorna och lägg dem i en tät ring ovanpå bakelserna.
  • Garnera med tunt skurna limeskivor och en dillvippa.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |