Fisk- och räkgryta med vitlökscremé
Antal portioner: 2
Tillagningstid: 60 min
 
300 g torskfilé
200 g räkor med skal
3,5 dl vatten
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
1 morot
0,5 purjolök
0,5 gurka
1 tsk olja
1 st fiskbuljongtärning
salt
peppar
4 msk matlagningsyoughurt
1 st vitlöksklyfta
 
Tina torskblocket och skär det i tärningar.
Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull.
Häll på 2,5 dl vatten, timjan, det gröna på purjolöken och tomatpuré. Koka under lock i 20 minuter.
Sila ifrån skalen och spara buljongen.
Riv moroten grovt, strimla resten av purjolöken och gurkan.
Fräs grönsakerna i olja ett par minuter under omrörning.
Häll på räkbuljongen, 2 dl vatten, buljongtärning och koka upp.
Lägg i fiskbitarna och sjud på svag värme tills fisken är vit och fast, ca 7 minuter.
Lägg i räkorna och smaka av med salt och peppar.
Rör samman matlagningsyoughurt och krossad vitlök och servera till fiskgrytan.