Fisk med bacon och kantareller
Antal portioner: 3
Tillagningstid: 30 min
 
400 g filé av vit fisk
1 paket bacon i strimlor
200 g kantareller
1 kruka basilika
1 citron
1 dl vitt vin eller vatten
(1 msk) smör
(1 tsk) salt
(1 krm) vitpeppar
 
Stek baconet knaprigt och låt rinna av.
Fräs kantarellerna tills all vätska kokat bort.
Tillsätt smör och fräs ytterligare 2 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Ta upp kantarellerna och lägg dem åt sidan.
Krydda fisken med salt och peppar.
Stek fisken i ca 3 minuter på varje sida.
Mortla basilikan så den blir som en grön massa.
Ta upp fisken och lägg den åt sidan.
Häll vin (eller vatten) och citronjuice i stekpannan.
Tillsätt bacon, kantareller och basilika.
Låt koka ihop i ca 10 minuter.
Lägg i fisken och låt den bli varm.
Servera med kokt potatis.