Överbakad laxfilé med citronaioli
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
ÖVERBAKNING
2 dl riven Västerbottenost
1,5 dl hackade räkor
1 dl crème fraiche
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
100 g Skagenröra
25 g röd stenbitsrom
(1 tsk) salt
(1 krm) vitpeppar

CITRONAIOLI
0,75 dl majonnäs
1,5 dl matyoghurt
3 vitlöksklyftor
1 krm fiskkrydda
(1 tsk) salt
(1 krm) vitpeppar
 
Sätt ugnen på 200°.
Placera laxfiléerna i en ugnsfast form och salta.
Rör ihop alla ingredienser till överbakningen.
Bred ut röran på laxfiléerna.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Rör ihop ingredienserna till citronaiolin.
Servera med kokt potatis.