Fiskgryta med vin
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
4 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 morot
1 purjolök
1 röd paprika
400 g potatis
2 dl vitt vin
1 l fiskbuljong
(2 st) lagerblad
1 knippe timjan
400 g blandad fisk
10 cocktailtomater
(2 kvistar) dragon
(0,5 dl) apelsinsaft
(1 tsk) salt
(1 krm) vitpeppar
 
Skär potatis, purjolök, morot, lök, vitlök och paprika i passande bitar.
Bryn alla grönsaker i en gryta utan att de tar färg.
Häll i vin och buljong.
Tillsätt timjan och lagerblad.
Låt småkoka i under lock i ca 15 minuter, till potatisen blivit mjuk.
Smaka av med salt, peppar och apelsinsaft.
Lägg i fisk, tomater och dragon.
Stäng av värmen och lägg på lock.
Låt stå i ca 5 minuter, tills fisken är klar.