Fiskgryta allt-i-ett
Antal portioner: 7
Tillagningstid: 2 tim
 
2 kg potatis
2 purjolökar
4 morötter
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
(1 tsk) salt
(1 krm) peppar
2 msk citronsaft
400 g laxfilé
400 g torskfilé
2 dl crème fraiche paprika & chili
(3 msk) dill
 
Skala och skär potatisen i bitar.
Skölj och skär purjolöken i ca 2 cm breda bitar.
Skala och skär morötterna i bitar.
Lägg potatis, purjolök och morötter i en gryta och häll på vatten.
Tillsätt salt, peppar och buljongtärning.
Låt puttra under lock i ca 1 timme.
Skär fisken i ca 3 cm breda bitar.
Lägg fisken i grytan.
Tillsätt citronsaft och crème fraiche.
Låt puttra i ca 30 minuter.
Strö över dill.