Fisk- och räkgryta
Antal portioner: 8
Tillagningstid: 45 min
 
400 g laxfilé
400 g sejfilé
170 g skalade räkor
2 rödlökar
1 purjolök
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1,5 tsk curry
1 grönsaksbuljongstärning
salt
peppar
 
Skär bort skinnet från laxfilén.
Dela upp lax- och sejfilé i 2 cm stora tärningar.
Skiva löken tunt.
Skölj och skär purjolöke i 1 cm tjocka skivor.
Hetta upp oljan i en stor gryta.
Lägg i den skivade löken, pressad vitlök och fräs dem i ca 3 minuter.
Tillsätt purjolöken och fräs i ytterligare 2 minuter.
Häll i krossade tomater, crème fraiche, vatten, vitvinsvinäger, curry, buljong, salt, peppar och låt puttra i 5 minuter.
Lägg fisken i grytan och låt koka på svag värme i ca 15 minuter.
Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt, ca 2 minuter.
Servera grytan med matvete.