Ädelostfylld lax på salladsbädd
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
4 laxfiléer
salt
citronpeppar
100 g ädelost
5 msk crème fraiche
2-3 msk basilika
1 bit gurka
2 msk olja
2 msk limesaft
flingsalt
300 g blandade salladsblad
4 tomater
 
Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit.
Krydda med salt och citronpeppar.
Blanda ädelost och crème fraiche och fyll i snittet.
Lägg laxen i en ugnsform och sätt i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
Kärna ur gurkan och skär den i skivor.
Blanda gurkskivorna med olja, limesaft och flingsalt.
Låt gurkan marineras medan laxen är i ugnen.
Dela tomaterna.
Lägg ut salladsblad och tomathalvorna på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
Servera med nykokt potatis.