Sydlig torskfilé
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 2 tim
 
800 g torskfilé, djupfryst
2 msk olja
1 msk citronsaft
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 st röd paprika
1 st grön paprika
2 st gul lök
400 g krossade tomater
1 nypa finklippt persilja
 
Lättina fiskblocken och skär dem i bitar. - Lägg dem i en vid, låg kastrull eller traktörpanna.
Blanda olja, citronsaft, salt, peppar och pressad vitlök. Häll detta över fisken och låt alltsammans stå någon timme. Vänd fisken en gång under tiden.
Sjud torsken på svag värme under lock i ca 15 min eller tills fisken är vit och fast.
Kärna ur och finstrimla paprikorna.
Skala och finhacka lökarna.
Fräs alltsammans i matfettet.
Tillsätt tomaterna.
Smaka av med salt och peppar.
Låt koka på svag värme i ca 10 min.
Häll upp grönsaksröran på ett fat och lägg fisken ovanpå.
Strö över persilja.