Ugnsbakad fisk med vitlökssås
Antal portioner: 2
Tillagningstid: 30 min
 
6-8 potatisar
1 msk olivolja
2 tsk salt
2 paprikor, gärna i olika färger
400 g torskfilé
1 krm peppar
SÅS
2 dl matyoghurt
2-3 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm peppar
 
Skölj potatisen noga i ljummet vatten.
Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över hälften av olivoljan.
Strö över hälften av saltet.
Tillaga mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.
Skölj, kärna ut och skär paprikan i bitar.
Skär fiskfiléerna i ca 5 cm breda bitar.
Lägg fisk och paprika vid sidan om på plåten.
Häll på resten av olivoljan och saltet samt strö över pepparn.
Tillaga ytterligare ca 10 minuter.
Smaksätt matyoghurten med pressad vitlök, salt och peppar.
Servera med bröd.