Lyxig smörgåsbakelse
Antal portioner: 6
Tillagningstid: 3 tim
 
FYLLNING
150 g kallrökt lax
1,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
rivet skal av 1/2 citron
0,5 dl finklippt dill

GARNERING
1,5 dl majonnäs
150 g stenbitsrom
600 g räkor med skal
0,5 lime i tunna klyftor
6 dillvippor
 
Ta ut 18 runda brödskivor med ett glas eller mått, 7 - 8 cm i diameter.
Skär laxen i fina tärningar.
Blanda samman med de övriga ingredienserna till fyllningen.
Fördela fyllningen på 12 av brödskivorna.
Lägg samman skivorna tre och tre, med de utan fyllning överst.
Ställ gärna bakelserna i kylen ett par timmar så att de får safta till sig.
Bred ett tunt lager majonnäs runt kanterna på bakelserna.
Bred ut stenbitsrommen på en tallrik eller en bit smörpapper.
Rulla bakelserna i rommen så att kanterna täcks.
Bred ett tunt lager majonnäs på bakelsernas ovansidor.
Skala räkorna och lägg dem i en tät ring ovanpå bakelserna.
Garnera med tunt skurna limeskivor och en dillvippa.