Torsk med mexikansk paprikasås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
 
500 g torskfilé
(1 tsk) salt
(1 tsk) socker
1/2 dl mjöl
2 msk olja
1 grön paprika
1 grön chili
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl grönsaksbuljong
1/2 dl crème fraiche
 
Gnid in torskfilén med salt och socker, låt den ligga framme medan såsen kokas.
Skölj, kärna ur och skär paprika och chili i mindre bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs paprika, chili, lök och vitlök i olja i en kastrull.
Häll över buljongen och låt koka under lock i ca 5 minuter.
Mixa såsen slät med mixerstav eller i matberedare.
Rör i crème fraiche och salta efter smak.
Vänd torskfiléerna i mjölet.
Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
Servera med ris och sallad.