Apelsinsorbet i skalhalvor

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 4 tim 30 min
 
4-6 medelstora apelsiner, gärna blodapelsiner
2 äggvitor
2 dl florsocker
 
  • Skär av ett lock på apelsinerna och skär med en vass kniv försiktigt ut fruktköttet.
  • Ställ skalhalvorna i kylen så att de är kalla till serveringen.
  • Pressa saften ur apelsinerna.
  • Mät saftmängden, det behövs 5 dl saft till sorbeten, ta extra apelsiner om det behövs.
  • Häll upp apelsinsaften i en skål och ställ den i frysen, rör om i den då och då medan den fryser.
  • Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt i florsockret och vispa ytterligare 1 minut.
  • När apelsinsaften är halvfrusen rör man ner äggvitesockret så det blandas med den halvfrusna saften.
  • Ställ tillbaka i frysen och rör om då och då, annars blir sorbeten grynig.
  • Sorbeten är färdig efter ca 4 timmar.
  • Skeda upp sorbeten i de kalla, tomma apelsinhalvorna, lägg på locket och servera genast.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |