Chokladmoussetårta

Antal portioner: 10
Tillagningstid: 2 tim
 
1 marängbotten

CHOKLADMOUSSE
175 g mörk blockchoklad
3 äggulor
1/2 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde

GARNERING
2 paket dubbel Daim
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker
1 tsk kakaopulver
 
  • Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller mikrougn till chokladmoussen.
  • Vispa äggulorna och sockret poröst.
  • Vispa grädden hårt.
  • Rör ned grädden i äggvispet.
  • Häll försiktigt ned den smälta chokladen i ägg-/gräddvispet.
  • Ställ smeten kallt en stund för att stelna.
  • Lägg samman marängbottnarna med mousse emellan. Spara lite mousse att stryka på kanten.
  • Hacka dajmen och sätt fast hacket i chokladmoussen på kanten av tårtan.
  • Vispa grädden till garneringen och smeta ut den på tårtan.
  • Blanda florsocker och kakaopulver och sikta blandningen över tårtan.
  • Djupfrys tårtan och avnjut den sedan halvtinad.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |