Gutekällarens tobleroneparfait

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 4 tim 15 min
 
125 g Toblorone
2 tsk Kahlualikör (eller någon liknande)
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
50 g mörk choklad
 
  • Smält Tobleronen med likören i vattenbad eller i mikrougn.
  • Vispa äggulorna med strösockret tjockt och pösigt.
  • Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
  • Rör ned den smälta Tobleronen i det vispade, lite i taget, och rör till en slät massa.
  • Hacka den mörka chokladen och blanda till sist ned den.
  • Häll blandningen i en 1-liters plastfolieklädd form eller i portionsformar.
  • Frys minst fyra timmar.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |