Peach cream pie

Antal portioner: 8
Tillagningstid: 2 tim 45 min
 
PAJSKAL
120 g rumstempererat smör
3 msk socker
1 stor äggula
3 msk vispgrädde
3,5 dl mjöl

FYLLNING
400 g philadelphiaost
3,5 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljsocker

persikohalvor
 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smöra en ugnsfast form (ca 25 cm i diameter).
  • PAJSKAL
  • Vispa smör och socker tills det blir en krämig smet.
  • Tillsätt äggula samt grädde och blanda väl.
  • Blanda i mjölet och vispa bara tills allt mjöl är inblandat.
  • Tryck ut smeten i formen och var noga med att degen går upp en bit över kanterna, annars bränns de.
  • Pricka botten med en gaffel eller liknande.
  • Ställ in i kylen i ca 10 minuter.
  • Grädda i ca 25 minuter.
  • Låt botten svalna.
  • FYLLNING
  • Vispa philadelphiaost och florsocker tills det blir fluffigt.
  • Tillsätt grädde samt vaniljsocker och blanda ordentligt.
  • När pajskalet är riktigt svalt, sprid ut ostfyllningen.
  • Låt gärna pajen stå i kylen över natten så blir den saftigare.
  • Servera kall med persikor vid sidan om.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |