Pepparkakscheesecake med choklad

Antal portioner: 10
Tillagningstid: 4 tim 30 min
 
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g philadelphiaost
1 dl kesella
1 dl socker
 
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret.
  • Mixa pepparkakorna med det smälta smöret i en matberedare.
  • Tryck ut pepparkaksblandningen i en form med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter).
  • Grädda botten i ca nio minuter.
  • Smält den vita chokladen.
  • Grovhacka den mörka chokladen.
  • Blanda ost, kesella och socker.
  • Tillsätt den vita chokladen under ständig omrörning.
  • Blanda ner den mörka chokladen.
  • Fyll formen och låt stå kallt i ca fyra timmar.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |